Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Případ vraždícího Elfa, aneb další milník české justice

Neuvěřitelný příběh o „vraždě“ ředitelky odboru styku s veřejností prezidenta Václava Havla, JUDr. Jany Chalupové, a spravedlnosti v soudní síni 106.

Předehra

Dne 26. 6. 2019 senát Vrchního soudu v Praze, v soudní síni 106, změnil rozsudek ze 7 let nepodmíněně (ve vězení) na podmínku pro Lukáše Tučka za provedený pokus o vraždu, kdy shodil svou bývalou přítelkyni ze skály. Slečna naštěstí díky souhře všech náhod a karmy přežila. (zdroj)
Smrt
Dne 7. 10. 2015 byla v Táboře v části Horky nalezena mrtvá, bývalá ředitelka odboru styku s veřejností kanceláře prezidenta Václava Havla, JUDr. Jana Chalupová. Policie ČR učinila běžný postup, tj. ohledání místa činu a především nařídila soudní pitvu. Soudní pitva jednoznačně prokázala, že příčinou smrti byla intoxikace ethanolem. Nebylo zjištěno cizí zavinění a Policie ČR věc pochopitelně uzavřela. Bohužel nebylo žádným tajemstvím, že poslední část života Jany Chalupové velmi silně ovlivnil démon alkoholu.
Zápletka v podobě „kamaráda“
Od roku 2013 bydlel s paní Chalupovou jako nájemník mladík, jehož budeme nazývat „vraždící Elf, resp. Elf“. Tento mladík – „Elf“ byt paní Chalupové zútulnil a prázdné místnosti začal pronajímat. Jedním z nájemců byl i jeho kamarád, nazývejme ho třeba „Mstitel“. Tento „Mstitel“ po cca 15 měsících od úmrtí Jany Chalupové kontaktuje její dcery a Policii ČR s informací, že „Elf“ Janu Chalupovou plánoval zavraždit a sežene na to i další případné svědky. Konflikt mezi „Elfem“ a „Mstitelem“ způsobila, jak bývá časté, žena.... „Mstitel“ opravdu svědky sehnal, shodou okolností mezi nimi byli taktéž nájemníci onoho bytu a vůči „Elfovi“ měli finanční závazky, díky kterým se kamarádství změnilo na nepřátelství.
 

Vyšetřování
Policie skoro po 2 letech od smrti Jany Chalupové skutečně případ znovu otevřela. Zajistila velké množství komunikace zejména přes sociální síť Facebook (jednalo se o desítky tisíc zpráv) jako stěžejní důkaz a obžalovala „vraždícího Elfa“, že se (velmi zjednodušeně řečeno) Janu Chalupovou zcela jednoznačně chystal a plánoval zavraždit, ale ta mu tento záměr zmařila, protože zemřela přirozenou smrtí sama. Motivem mělo být, že Jana Chalupová „Elfovi“ udělila na dobu 10 let správcovství svého bytu a jeho touha po získání veškerého jejího majetku do svého vlastnictví.
Kdo je „vraždící Elf“
Tehdy 24 letý mladý a zcela neslyšící muž, který Janě Chalupové pomáhal s domácností a zvelebil jak byt, tak chatu, kterou Jana Chalupová též vlastnila. Zároveň velký vyznavač zdravé stravy, bojových sportů, posiloven a zápasů MMA. Díky svému sluchovému omezení vášnivý čtenář fantasy literatury, zejména knih J. R. R. Tolkiena, což v tomto příběhu hraje zcela zásadní roli.

Soud

    Z desítek tisíc zpráv z FB, které „vraždící Elf“ poslal svým známým a přátelům od roku 2014-2017, soud vybral pár slovních spojení, a to např.: „Gloomské finále“, „zítra budu killer“ a pár dalších, ze kterých soud dovozuje, že skutečně „vraždící Elf“ vraždu Jany Chalupové připravoval.
    V rozsudku se objevuje překvapivý závěr soudu: „Poškozená vypila alkohol sama, bez násilí činěného druhou osobou“... ALE... „Soud má za to, že obžalovaný násilnou smrt poškozené připravoval, není však najisto postaveno, zda se o ní alespoň pokusil.
    Soud totiž dospěl k mylnému závěru, že obžalovaný označil Janu Chalupovou jako Glooma a v rozsudku konstatuje: "Gloom je, dle zjednodušujícího výkladu provedeného soudem, ošklivým, podlým skřetem vyhnaným ze společnosti. Ostatně, podrobný popis postav nacházejících svůj předobraz právě v dílech o Středozemi, přináší na č.l. 797 založené příslušné pasáže z wikipedie."
    Pro přehled - Gloom hraje v této kauze zcela zásadní roli, jeho jméno (tj. Glooma) je v rozsudku uvedeno 62x a jen pro představu jméno obžalovaného 70x.
    Kdo je Gloom
    Pozorný čtenář si všiml, že jak v hodnocení soudu, tak v mém článku neustále uvádím osobu Gloom (nejedná se o přepisovou chybu), jenže v dílech J.R.R. Tolkiena se žádný Gloom nevyskytuje. Soud naprosto neznalý díla J.R.R. Tolkiena a naprosto neschopný triviálního CTRL+C a CTRL+V z wikipedie, kterou sám cituje, zcela zaměnil osobu Glyma (anglicky psáno Gollum) za Glooma, kterému připisuje negativní, ba až vražedné vlastnosti.

    Glym - Gollum

    Kdo je tedy Gloom?
    Gloom je Pokémon a k jeho charakteristice lze uvést: Je to drobná rostlinka, známá jako „květinová tanečnice“. Často bývá tento Pokémon viděn jako tančící a opěvující, zvlášť když je zamračené počasí vytrvává při svém tanci, nebo kdy končí těžké období srážek a je protáhlé teplým slunečním světlem."
    Jistě chápete, že při charakteristice Glooma je opravdu obtížné jej vykreslit jako "vraždící stvůru" a proto senát Krajského soudu vyměnil vlastnosti Glyma za Glooma, přeci jen to lépe vypadá, bez ohledu na skutečnost, že se J.R.R. Tolkien musí přinejmenším obracet v hrobě.

    Skutečný Gloom

    Neslyšící obžalovaný
    Nedávno jsem „vraždícího Elfa“, který je zcela neslyšící, navštívil ve věznici. V rozsudcích je uvedeno, že podle policejního orgánu velmi dobře odezírá a je schopen plnohodnotné komunikace. Opak je zcela pravdou. Ač jsem seděl v metrové vzdálenosti, občas já nerozuměl jemu a on mně, tedy komunikace byla velmi obtížná. „Vraždící Elf“ neměl v řízení před soudy tlumočníka, seděl po levé straně z pohledu senátu Krajského soudu, takže svědky, znalce atd. viděl z profilu, protože svědek či znalec vždy hovoří k soudu.
    Naprosto děsivě v demokratickém právním státě zní věta obžalovaného, že by ho zajímalo o čem tam ty lidi mluví.....
    Ač byl soud opakovaně upozorňován na to, že „Elf“ trpí velmi těžkou percepční vadou sluchu a je zcela neslyšící, nebyl přítomen nikdo, kdo by pro něj výpovědi vizualizoval. Nebyl zajištěn ani monitor, kde by si mohl online číst, co dotyční svědci a znalci vůbec vypovídají. Soud toto upozornění zcela ignoroval a ba naopak v rozsudku najdete opět neuvěřitelný závěr: Obžalovaný se k ničemu nevyjadřuje, nic nenamítá, takže se vším souhlasí !!!
     

    Provedl jsem několik ad hoc konzultací s jednoznačným a kategorickým závěrem: z profilu nelze odezírat !!!
    Lež
    S ohledem na naprostou důkazní tíseň se senát Krajského soudu uchýlil ve svém literárním rozsudku k závěru: „Obžalovaný připravil minimálně alkoholické nápoje, přijel a příšel s poškozenou k místu, kde svůj úmysl hodlal uskutečnit, ale shodou okolností, které se nepodařilo blíže objasnit, poškozená v důsledku požití velkého množství alkoholu zemřela a to na jiném místě než obžalovaný předpokládal.“
    Můžu s naprosto čistým svědomím a vědom si všech následků konstatovat, že skutkový děj v podání soudu je krystalická lež. Ve spisovém materiálu není ani náznak děje, že by si „Elf“ opatřoval alkohol, či šel někam s poškozenou. Takový děj si soud po vzoru Glooma vymyslel, upravil a zcela zkreslil, protože k takovému závěru neexistuje naprosto žádný důkaz či svědecká výpověď.
    Zpět k předehře v úvodu
    "Lukáš Tuček prokazatelně strčil svou bývalou milou ze skály. Soud mu za to nejdříve vyměřil 7 let nepodmíněně a následně Vrchní soud v Praze změnil na podmínku na 3 roky, protože je mladý a ve výkonu trestu by se ještě více zkazil.
    „Vraždící Elf“ nikoho nikam nestrčil, JUDr. Chalupová zemřela opilá bez cizího zavinění a tak soud vyměnil Glooma za Glyma, vymyslel si skutkový děj a dal „Elfovi“ v soudní síni 106, stejného, tedy Vrchního soudu v Praze
                                15,5 let odnětí svobody ve zvýšené ostraze.

    Vítejte v právním státě.

     

    Autor: Vašek Peričevič | čtvrtek 5.9.2019 9:27 | karma článku: 33,59 | přečteno: 3252x
    • Další články autora

    Vašek Peričevič

    Jmenovací dekret předsedy KS v Brně - pochybnosti

    Na základě tiskové zprávy Kanceláře prezidenta republiky (dále jen KPR) ze dne 12. října 2021 jmenoval prezident republiky Miloš Zeman, na základě návrhu ministryně spravedlnosti, JUDr. Milana Čečotku, předsedou Krajského soudu

    10.11.2021 v 10:04 | Karma: 0 | Přečteno: 134x | Diskuse| Občanské aktivity

    Vašek Peričevič

    Robert Templ – česká justice a trest smrti

    Ve čtvrtek 14. 10. 2021 Vrchní soud v Praze definitivně potvrdil rozsudek Krajského soudu v Plzni z roku 2007, kterým byl Robert Templ zproštěn obžaloby z dvojnásobné vraždy z roku 2001.

    16.10.2021 v 23:17 | Karma: 0 | Přečteno: 165x | Diskuse| Občanské aktivity

    Vašek Peričevič

    Výzva poškozeným Karla Jaroše

    Hledáme osoby, podnikajicí fyzické či právnické subjekty, které přišly do styku s panem Karlem Jarošem, IČ 41984731

    9.4.2021 v 21:26 | Karma: 3,13 | Přečteno: 160x | Diskuse| Občanské aktivity

    Vašek Peričevič

    Šmejdi, vinklář Karel Jaroš a Justiční servis z.s.

    V souvislosti s "údajnou kauzou" bývalého soudce Vrchního soudu v Praze, JUDr. Zdeňka Sováka se zejména na sociální síti Facebook začal realizovat nový subjekt a to Justiční servis z.s.

    14.2.2021 v 21:30 | Karma: 0 | Přečteno: 148x | Diskuse| Občanské aktivity

    Vašek Peričevič

    Kauza Kramný - chapadla ostravské chobotnice, nové šokující zjištění.

    Kdo sledujete největší justiční zločin v novodobých dějinách ČR - kauzu Petra Kramného - víte, že základním stavebním pilířem odsuzujícího rozsudku je znalecký posudek oddělení soudního lékařství, Nemocnice České Budějovice a.s.

    20.10.2020 v 9:43 | Karma: 13,55 | Přečteno: 580x | Diskuse| Občanské aktivity

    Vašek Peričevič

    Případ Anety Rodové - vyšetřování skončilo, zapomeňte

    Případ Anety Rodové i po 6 letech od inkriminovaných událostí budí zásadní pochybnosti a dnes vám některé představím.

    5.8.2020 v 16:15 | Karma: 18,20 | Přečteno: 1471x | Diskuse| Občanské aktivity

    Vašek Peričevič

    Kauza Petr Kramný: Proč u nás nelze věřit v nestrannost soudů, justice ani soudců?

    Chci na dnešní malé ukázce demonstrovat postup soudkyně JUDr. Renaty Gilové při ústním odůvodnění rozsudku nad Petrem Kramným.

    7.2.2020 v 15:25 | Karma: 5,67 | Přečteno: 216x | Diskuse| Občanské aktivity

    Vašek Peričevič

    Zločin soudce Rutara

    Ve středu 22. 1. 2020 musel do výkonu trestu na 8 let nastoupit Miloš Zezula, odsouzený za přepadení klenotnictví ve Zlíně (viz např. zde: https://1url.cz/YzKOR). A to na základě zamítnutí jeho odvolání Vrchním soudem v Olomouci.

    30.1.2020 v 17:09 | Karma: 7,55 | Přečteno: 323x | Diskuse| Občanské aktivity

    Vašek Peričevič

    Kauza Kramný v roce 2020

    nemělo by zapadnout video s primářem Fakultní nemocnice Královské Vinohrady a zkušeným bardem soudního lékařství, s celoživotní praxí, MUDr. Jiřím Hladíkem. Je totiž zásadní.

    5.1.2020 v 17:44 | Karma: 14,30 | Přečteno: 816x | Diskuse| Občanské aktivity

    Vašek Peričevič

    Paní ministryně - protestujeme

    Vážená paní ministryně, na Spolek Šalamoun se obrátila paní Denisa Kovaříková svým dopisem, který Vám zasíláme v příloze. Paní Denisa Kovaříková je poprvé ve výkonu trestu za ekonomický trestný čin ve stadiu pokusu.

    25.11.2019 v 11:33 | Karma: 6,09 | Přečteno: 224x | Diskuse| Občanské aktivity

    Vašek Peričevič

    Ostravské justiční Palermo, aneb Capo di tutti capi MUDr. Igor Dvořáček opět na scéně.

    Mohu odpovědně konstatovat, že máme více než důvodné podezření, že trestní řízení v Ostravě nevedou orgány činné v trestním řízení, ale nejpilnější znalec v České republice a ostravský capo di tutti capi MUDr. Igor Dvořáček.

    25.9.2019 v 13:39 | Karma: 12,74 | Přečteno: 570x | Diskuse| Občanské aktivity

    Vašek Peričevič

    Kauza: Petr Kramný: obžalovaní znalci Matlach a Fargaš znovu před soudem

    Ve středu a ve čtvrtek pokračuje u Okresního soudu v Ostravě hlavní líčení v kauze obžalovaných znalců z případu Petra Kramného, MUDr. Igora Fargaše a MUDr. Radka Matlacha.

    10.9.2019 v 9:33 | Karma: 28,40 | Přečteno: 1250x | Diskuse| Občanské aktivity

    Vašek Peričevič

    Je mobilní telefon zbraň?

    Bohužel rozmohl se nám zde takový nešvar a to bránění některých příslušníků Policie ČR k pořizování obrazového, či zvukového záznamu s odůvodněním, že mobilní telefon je zbraň. Jaká je však skutečnost?

    3.9.2019 v 11:58 | Karma: 39,59 | Přečteno: 5485x | Diskuse| Občanské aktivity

    Vašek Peričevič

    Jak nadále funguje znalec MUDr. Igor Dvořáček a velká ostravská rodina

    Jak i nadále funguje ostravský "Capo di Tutti Capi" důvěrník STB a znalec MUDr. Igor Dvořáček, aneb další pochybnosti nad fungováním velké ostravské rodiny.

    30.8.2019 v 14:12 | Karma: 33,12 | Přečteno: 2252x | Diskuse| Občanské aktivity

    Vašek Peričevič

    Kauza: Petr Kramný - "vrah" promluvil.....

    Naprosto chladný, neprojevující sebemenší emoce, zcela bezcitný a zejména chladnokrevný, tak popisují média Petra Kramného.

    14.6.2019 v 15:13 | Karma: 33,50 | Přečteno: 6230x | Diskuse| Občanské aktivity

    Vašek Peričevič

    Petr Kramný definitivně neuspěl…

    Symbolicky dne 30. 7. 2018 podal Petr Kramný návrh na obnovu řízení ve své trestní věci, kde byl pravomocně a vykonatelně odsouzen na 28 let, (zdroj ) za vraždu elektrickým proudem své manželky a dcery.

    3.6.2019 v 11:01 | Karma: 27,93 | Přečteno: 2209x | Diskuse| Občanské aktivity

    Vašek Peričevič

    Obžalovaní znalci MUDr. Fargaš a MUDr. Matlach, aneb u soudu vždy nahrávejte každé slovo

    Spolek Šalamoun sleduje trestní věc obžalovaných lékařů v tzv. kauze "Kramný" přímo v soudní síni a připravil jsem příklad, proč si musíte celé hlavní líčení nezávisle nahrávat, protože je to skutečně "boj" o každé slovo.

    21.5.2019 v 12:42 | Karma: 22,89 | Přečteno: 1457x | Diskuse| Občanské aktivity

    Vašek Peričevič

    Kauza: Petr Kramný - objevil se další padělek, tentokrát střev...

    Pokud se domníváte, že v kauze Petra Kramného, která skončila pravomocným rozsudkem dne 1. 6. 2016 se po 4 letech neobjeví nějaké nové skutečnosti, jste na hlubokém omylu.

    25.4.2019 v 14:25 | Karma: 32,23 | Přečteno: 2460x | Diskuse| Občanské aktivity

    Vašek Peričevič

    Lukáš Nečesaný jde opět pro 13. rozhodnutí k soudu v jeho trestní věci. Jaké bude?

    Případ Lukáše Nečesaného pokračuje ve středu 27. 3. 2019 a to u Vrchního soudu v Praze. Kauza začala dne 21. 2. 2013 přepadením kadeřnice L. B. v Hořicích a bohužel trvá dodnes.

    26.3.2019 v 8:15 | Karma: 25,13 | Přečteno: 1121x | Diskuse| Občanské aktivity

    Vašek Peričevič

    Kauza Roman Ševčík: Proč transparentní účet?

    Roman Ševčík je první vězeň v České republice, který se dostal na svobodu po 30 letech. Jeho životní příběh je černou můrou české justice.

    20.3.2019 v 10:52 | Karma: 27,58 | Přečteno: 1330x | Diskuse| Občanské aktivity
    • Počet článků 44
    • Celková karma 0
    • Průměrná čtenost 2046x
    Jsem místopředseda Spolku Šalamoun, který se od roku 1993 snaží poukazovat na pochybení české justice a to v konkrétních případech a lidských osudech.

     
    Spolek Šalamoun se zabýval od roku 1993 tisíce případy, kdy v řadě případů se nám justiční pochybení podařilo zvrátit, či v řadě případů dosáhnout např. milosti prezidenta republiky.


    Od roku 2015 se velmi intenzivně mj. zabývám kauzou Petra Kramného, která není žádným justičním omylem, ale krystalickým justičním zločinem, který nemá obdoby.

    Seznam rubrik