Lukáš Nečesaný - únik informací z Vrchního soudu - záhada vyřešena

7. 12. 2018 13:18:20
Dne 28. 11. 2018 v neveřejném zasedání rozhodoval Vrchní soud v Praze v senátu 8 To v trestní věci Lukáše Nečesaného.

Dne 30. 11. 2018 přinesla média informaci o tom, že Vrchní soud v Praze jednal a rozhodnul. Spolek Šalamoun zaujalo, že jako jediné médium a to veřejnoprávní Česká televize přinesla na své webové stránce zpravodajství (zde) také informaci navíc, a to výrokovou část tohoto usnesení, že z věci byl nadále vyloučen senát v čele s předsedajícím soudcem JUDr. Mjartanem, který Lukáše Nečesaného zprostil 2x obžaloby.



Je totiž zcela neakceptovatelné, aby se jakýkoliv sprostý podezřelý občan dozvídal výrokové části usnesení ve své trestní věci nejdříve z médií.



Spolek Šalamoun kontaktoval dne 3. 12. 2018 mluvčí Vrchního soudu v Praze JUDr. Simonu Heránovou Ph.D. s dotazem, zda to skutečně byla ona, kdo České televizi sdělil výrokovou část usnesení. Mluvčí korektně konstatovala, že obsah usnesení nemůže sdělovat médiím, dokud s ním nejsou seznámeni účastníci řízení. (jedná se o běžnou formulku, kterou používají všichni mluvčí)

Dne 4. 12. 2018 mluvčí JUDr. Heránová ve snaze bránit hrad a svého zaměstnavatele, tedy Vrchní soud v Praze, se snažila Spolek Šalamoun svést na nesprávnou cestu sdělením vycházejíce patrně z jejích předchozích zkušeností, že obsah výrokové části usnesení mohlvykecat” také Krajský soud v Hradci Králové, Krajské státní zastupitelství v Hradci Králové a ne jen tedy Vrchní soud v Praze.


Mluvčí JUDr. Heránová trochu podcenila Spolek Šalamoun, protože ten neváhal a dne 5. 12. 2018 si ověřil informaci u mluvčího Krajského soudu v Hradci Králové Mgr. Kulhánka, který konstatoval, že spis včetně obsahu inkriminovaného usnesení byl Krajskému soudu doručen až dne 3. 12. 2018 a tudíž nemohl dne 30. 11. 2018 komentovat obsahovou ani výrokovou část usnesení Vrchního soudu v Praze, protože jeho obsah prostěNEZNAL.
Korektně je nutno uvést, že to nemohla komentovat ani krajská státní zástupkyně, protože ani ona obsah usnesení dne 30.11. 2018 neznala.

Velmi jednoduchou vylučovací metodou je tedy zcela zřejmé, že informace unikla dne 30. 11. 2018 z Vrchního soudu v Praze, protože žádná jiná strana či účastník řízení obsah a zejména výrokovou částneznal ani znát nemohl.
Ani Krajský soud v Hradci Králové ani Krajské státní zastupitelství v Hradci Králové NEMÁ přístup do databáze rozhodnutí Vrchního soudu v Praze.

V neveřejném zasedání, ve kterém Vrchní soud v Praze rozhodl se neveřejné jmenuje proto, že se jej nezúčastnil ani Lukáš Nečesaný, ani jeho obhájci, ale ani státní zástupce, či veřejnost nebo média. V kanceláři, zpravidla předsedy senátu, se u kávy sejde senát 8 To ve složení JUDr. Jiří Lněnička, JUDr. Pavla Augustínová a JUDr. Petr Smrž a protokolující úřednice senátu 8 To. Podle rozvrhu práce v listopadu 2018 je protokolující úřednice senátu 8 To paní K. B. (celé jméno je Spolku známo, ale není nutné jej uvádět).

Spolek v rámci naprosté korektnosti ověřil u protokolující úřednice senátu 8 To K. B. zda to byla ona, kdo poskytl České televizi obsah výrokové části usnesení. Zkušená úřednice soudní správy konstatovala velmi přesvědčivě, že nejenže s nikým z České televize nehovořila, nikdo se jí na nic nedotazoval, ale především, že oni takové informace vůbec poskytovat nesmí, jelikož to vždy komentuje soudce nebo tisková mluvčí. Dle shora uvedeného víme, že tisková mluvčí to vyloučila... kdo zbývá?

Nemá smysl pátrat dál, kdo z členů senátu 8 To informaci sdělil, stejně se nikdo nepřizná. Nemá ani smysl žádat předsedu Vrchního soudu v Praze, aby věc prošetřil, protože stejně nic neprošetří. V souvislosti s trestním stíháním soudce téhož soudu Elishera, lze mít velmi důvodně za to, že má zcela jiné starosti.

Není potřeba v tomto naprosto bezprecedentním úniku informací z Vrchního soudu v Praze hledat nějaké složité konspirační teorie a vysvětlení může být vcelku jednoduché. Jedním z těch vysvětlení, může být dle našeho názoru skutečnost, že soudy jsou permanentně přetížené, třeba si senát 8 To nebyl jist, že předmětné usnesení, kde skutečně byl vyloučen senát a soudce Mjartan bude doručeno Lukáši Nečesanému do Vánoc a proč mu nezkazit již druhé vánoce tím, že nejenže se opět ruší zprošťující rozsudek, ale pro jistotu se změní celý senát, protože se Vrchnímu soudu v Praze nelíbí, že za dané důkazní situace stále nechce Lukáše Nečesaného odsoudit.

Jedna z úvah předsedy senátu Vrchního soudu v Praze JUDr. Jiřího Lněničky (u laické veřejnosti s přezdívkou Pankrácký kat) je taková, že doufá, že nový senát v novém řízení vyhodnotí důkazy jinak než senát předchozí. To již není jen úvaha, ale učebnicový příklad návodu, jak odsoudit Lukáše Nečesaného za každou cenu.

Vítejte v právním státě.

Autor: Vašek Peričevič | pátek 7.12.2018 13:18 | karma článku: 33.41 | přečteno: 2154x

Další články blogera

Vašek Peričevič

Jmenovací dekret předsedy KS v Brně - pochybnosti

Na základě tiskové zprávy Kanceláře prezidenta republiky (dále jen KPR) ze dne 12. října 2021 jmenoval prezident republiky Miloš Zeman, na základě návrhu ministryně spravedlnosti, JUDr. Milana Čečotku, předsedou Krajského soudu

10.11.2021 v 10:04 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 130 | Diskuse

Vašek Peričevič

Robert Templ – česká justice a trest smrti

Ve čtvrtek 14. 10. 2021 Vrchní soud v Praze definitivně potvrdil rozsudek Krajského soudu v Plzni z roku 2007, kterým byl Robert Templ zproštěn obžaloby z dvojnásobné vraždy z roku 2001.

16.10.2021 v 23:17 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 161 | Diskuse

Další články z rubriky Občanské aktivity

Zdenek Horner

Chybí mi rozhodný postoj české vlády a místních bezvýhradných izraelofilů

Nyní má česká vláda jedinečnou příležitost před celým světem dokázat, že bývalý satelit Sovětského Svazu není nyní satelitem USA. Měla by odsoudit nestabilní postoj vůči Izraeli, ale i vůči Ukrajině a posoudit zdali USA nejsou ...

27.3.2024 v 12:44 | Karma článku: 20.66 | Přečteno: 499 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Naše stařečky dnes okradl zloděj vydávající se za pracovníka charity

Našim stařečkům je přes osmdesát let. Muž s přízvukem, kolem šedesáti let, mluvící slušnou češtinou, vydávající se za pracovníka charity, přijel v červeném hyundai pro knihy a ukradl Kapitánovým rodičům snubní prstýnky a šperky.

21.3.2024 v 18:43 | Karma článku: 27.77 | Přečteno: 928 |

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma článku: 33.67 | Přečteno: 938 | Diskuse

Zdenek Horner

Odpověď tazateli k uličnímu a kádrovému výboru

Tazatel se rozhořčuje, že se někdo ve zdejších diskusích cítí být pod knutou postupů někdejších uličních výborů. Vcelku pěkně vystihuje, jak se chovali a jakými pravomocemi byly tyto výbory za komunismus obdařeny, ale ...

10.3.2024 v 13:28 | Karma článku: 32.11 | Přečteno: 764 | Diskuse

Zdenek Horner

Ultrasionismus se už začíná podobat rasismu

Marně si lámu hlavu, k čemu se zveřejňuje seznam nějakých osob. Zveřejněné seznamy mají zastrašovat. Používal je protektorát, pak komunisti. Nyní jsou jako inspirace pro nějakou radikální odnož pravověrných aktivistů?

5.3.2024 v 12:21 | Karma článku: 22.81 | Přečteno: 473 |
Počet článků 42 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2134

Jsem místopředseda Spolku Šalamoun, který se od roku 1993 snaží poukazovat na pochybení české justice a to v konkrétních případech a lidských osudech.

 
Spolek Šalamoun se zabýval od roku 1993 tisíce případy, kdy v řadě případů se nám justiční pochybení podařilo zvrátit, či v řadě případů dosáhnout např. milosti prezidenta republiky.


Od roku 2015 se velmi intenzivně mj. zabývám kauzou Petra Kramného, která není žádným justičním omylem, ale krystalickým justičním zločinem, který nemá obdoby.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...