Kauza Roman Ševčík: Po skoro 30 letech propuštěn z ústavní léčby, aneb jeden zmařený život

12. 03. 2019 13:23:18
Případ Romana Ševčíka je případem o jednom mladém bojácném chlapci, který byl zadržen skoro před 30 lety, tedy ještě před "listopadem 89" a jeho totálně zmařeném životě a noční můrou náš všech, "kteří o tom něco víme...."

Nemůžu popisovat celou časovou smyčku tohoto naprosto strašného příběhu, mělo by to kilometr, ale existuje skvělá investigativní reportáž novinářky Renaty Bernardi, kde se všechny zásadní okolnosti příběhu Romana Ševčíka uceleně dozvíte. Renátka o tom točila v roce 2000 a v roce 2007, případ Romana Ševčíka byl pro ní takovým šokem, že pověsila investigativní žurnalistiku na hřebík, což si myslím je velká škoda.

Video zde: https://www.youtube.com/watch?v=o9JDhbsw2MA

Teprve až včera byl Roman Ševčík propuštěn z ústavní léčby a tím se zakončil jeho příběh, kdy ve vazbě, výkonu trestu a ústavní léčbě strávil celkem skoro přesně 30 let.

Chci Vás však seznámit s tím, proč je pro nás, "kteří o tom něco víme" případ Romana Ševčíka noční můrou.

Případem se zabýváme asi 18 let od impulzu skvělé paní učitelky Kovářové a neméně skvělých obyvatel obce Křtiny. Jen pro pochopení, když se poprvé žádalo o podmínečné propuštění Romana, nejenže se k naší záruce připojil starosta obce, ale obyvatelé mezi sebou udělali petici za propuštěni, sbírku peněz, vysbírali snad u 80 % obyvatel obce částku kolem 12.000 Kč, ale navíc pro Romana zajistili ubytování a dokonce i práci. Jsem si zcela jist, že žádný pravomocně odsouzený vrah nikdy neměl takovou podporu od svých spoluobčanů. Prostě oni věděli a ví......

Bojovali jsme s pane Michálkem, paní učitelkou jak se dalo, ale až bohužel v roce 2011 byl na základě záruky Spolku Šalamoun Roman propuštěn z výkonu trestu a tím, že Vězeňská služba, dříve Sbor nápravné výchovy "nestihl" zahájit údajnou léčbu Romana a proto byl okamžitě převezen do léčebny kde je dodnes. ( resp. včera byla ústavní léčba na základě rozhodnutí soudu ukončena).

Proti Romanovi svědčí tři důkazy:

a) jeho vlastní bitím vynucené přiznání (před listopadem 89 nic neobvyklého u tehdejší VB)
b) pachová stopa ( bylo to asi poprvé co byla pachová stopa použita jako důkaz)
c) znalecký posudek (jednou ze znalkyní byla i MUDr. I.K, kterou pamatujeme z případu Jana Eliáše, kde byl opět její posudek stěžejním důkazem a kdy byl Jan Eliáš odsouzen, strávil 3 roky ve vazbě a výkonu trestu, než se tak nějak přišlo na to, že není pachatel)

Jedním z dalších znalců byl MUDr. X.Y, který nám soukromně sdělil větu, která nás dodnes děsí

" však my jsme věděli, že Roman není pachatel"

Bohužel tento znalec neměl nikdy odvahu tento svůj závěr sdělit nezávislému soudu, avšak jsme stále v naději, že ho k tomu donutíme.

Spolek Šalamoun případ nikdy nevzdal a v roce 2018 se sešel za přítomnosti dalších 5 osob jednou z poškozených v této věci, která sama útok pachatele přežila. ( Zcela záměrně jsou v této části informace trochu zamlžené, abych skryl skutečnou identitu osoby)

Po 28 letech se nám poškozená X.Y rozbrečela se slovy " Já se často budím a dodnes vidím tu tvář, která bodala moji příbuznou" (Skutečně tato příbuzná 13 bodným zraněním podlehla)

K této tváří, kterou vidí dodnes nám pak sdělila i jméno této osoby !!!

Světe div se, je to zcela totožné jméno o kterém si důvodně všichni myslíme asi 18 let, že je skutečný pachatel. Jenže bohužel skutek je promlčen.

Bohužel občas "všichni co o tom něco víme" usínáme s pocitem, že znalec ví, že Roman není pachatel a že poškozená, která běsnící útok přežila si dodnes vybavuje tvář pachatele, kterou však není tvář Romana Ševčíka.

Aby to nebyl smutný závěr po dle našeho názoru průlomovém nálezu Ústavního soudu, o kterém jsem psal zde Spolek Šalamoun velmi intenzivně připravuje tzv. obnovu řízení, ve které se budeme snažit před nezávislým soudem prokázat, že Roman Ševčík nebyl a ani nemohl být pachatel a snad se Roman dočká i po 30 letech spravedlnosti.

Vítejte v právním státě.

Spíte dobře?

Autor: Vašek Peričevič | úterý 12.3.2019 13:23 | karma článku: 32.01 | přečteno: 2417x

Další články blogera

Vašek Peričevič

Jmenovací dekret předsedy KS v Brně - pochybnosti

Na základě tiskové zprávy Kanceláře prezidenta republiky (dále jen KPR) ze dne 12. října 2021 jmenoval prezident republiky Miloš Zeman, na základě návrhu ministryně spravedlnosti, JUDr. Milana Čečotku, předsedou Krajského soudu

10.11.2021 v 10:04 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 132 | Diskuse

Vašek Peričevič

Robert Templ – česká justice a trest smrti

Ve čtvrtek 14. 10. 2021 Vrchní soud v Praze definitivně potvrdil rozsudek Krajského soudu v Plzni z roku 2007, kterým byl Robert Templ zproštěn obžaloby z dvojnásobné vraždy z roku 2001.

16.10.2021 v 23:17 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 163 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 26.87 | Přečteno: 487 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 48 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.41 | Přečteno: 298 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.78 | Přečteno: 521 | Diskuse
Počet článků 42 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2135

Jsem místopředseda Spolku Šalamoun, který se od roku 1993 snaží poukazovat na pochybení české justice a to v konkrétních případech a lidských osudech.

 
Spolek Šalamoun se zabýval od roku 1993 tisíce případy, kdy v řadě případů se nám justiční pochybení podařilo zvrátit, či v řadě případů dosáhnout např. milosti prezidenta republiky.


Od roku 2015 se velmi intenzivně mj. zabývám kauzou Petra Kramného, která není žádným justičním omylem, ale krystalickým justičním zločinem, který nemá obdoby.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...